Pelerinaj Sfântul Munte Athos

Pelerinaj Sfântul Munte Athos Organizăm pelerinaje la Sfântul Munte Athos în fiecare lună dar şi transport către Ouranopoli la fiecare sfârşit de săptămână .
(6)

Address

Chisinau

Telephone

+37369443688

Website

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Pelerinaj Sfântul Munte Athos posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Pelerinaj Sfântul Munte Athos:

Share

Sfantul Munte Athos (Agion Oros)

Singura republica monastica autonoma, Sfantul Munte Athos are capitala la Careia. Aici se gasesc 20 de manastiri mari, imparatesti, cu drepturi egale, care conduc republica. In acest loc bate inima crestinismului ortodox si a vietii ascetice, de peste un mileniu. Asezamintele crestine din Muntele Athos au servit ca adevarati paznici pentru arta si credinta crestin-ortodoxa. In aceste locuri, conform traditiei, nici o femeie nu are voie sa ajunga. Traditia Sfantului Munte a fost respectata pana si de invadatorii turci, care au stapanit Grecia vreme de 500 de ani, d**a caderea Imperiului Bizantin.

Asezare geografica : Muntele Athos este o mica peninsula de 340 km patrati in nordul Marii Egee si apartine teritorial de Grecia de Nord cu centrul administrativ la Salonic. Peninsula atonita are o lungime de circa 30 km si latimea medie de 12 km. De-a lungul ei, peninsula este strabatuta de o culme muntoasa ce se termina cu impunatorul virf al Athosului, inalt de 2030 metri. Capitala Athosului este Careia, iar portul de acces, Dafne.

Ajutoare romanesti pentru Athos : Au fost atit de importante incit depasesc orice alte ajutoare slave sau chiar bizantine. Intre 1515-1520, Neagoe Basarab rezideste din temelii Manastirea Dionisiu si doneaza sume mari de bani pentru refacerea Manastirii Cutlumus. Mai tirziu Matei Basarab si Sf. Constantin Brincoveanu ii urmeaza exemplul. In Moldova, Alexandru cel Bun, in 1429, inzestreaza Manastirea Zografu cu mosia Capriana. Cel mai mare ctitor al manastirilor din Athos ramine insa Sf. Stefan cel Mare , care rezideste aproape din temelii Manastirea Zografu (1466-1502) si Manastirea Grigoriu (1500-1502). Mai apoi Petru Rares reface integral Manastirea Caracalu (1534-1535), iar Alexandru Lapusneanu rezideste in intregime biserica si o parte din incinta Manastirii Dochiaru (1552-1568).

Locuri de pelerinaj